Advertisement

Wednesday, May 21, 2008

كفتة الرز

المقادير
كيلو لحم (ملبس) يعنى مايكونش احمر تمام لاهمية وجود نسبة دهون للطعم الجيد
نص كوب ارز منقوع ساعتين فى الميه لسهولة الفرم
حزمة شبت
حزمة كسبرة خضرا
حزمة بقدونس
بصله كبيرة
10 فصوص توم
ملح وفلفل وبهارات لحم
التحضير
تفرم اللحم اولا
ثم يفرم مره تانيه مع باقى المكونات
وبعدين نجيب طبق زيت ونبل ايدنا منه ونعمل من العجينه صوابع ونرصها فى اى صينيه
ولما نخلص تصبيع الكفته كلها نبدأ نقليها فى زيت غزير
وأهم حاجه نكون محضرين الدمعه ... عارفاها
اللى هيه صلصة طماطم بس بالتوم.... مش بالبصل
وتخرج الكفته من القلى الخفيف الى الدمعه
ولما نخلص الكميه نولع على الدمعه بالكفته لغاية ماتستوى للدرجة المطلوبه
وبالف هنا وشفا

No comments: